Yeni un növü icad edildi: "Daha faydalı və sağlamdır"
Zülal insan bədəninin əzələləri və digər toxumaları üçün ən vacib tikinti materialıdır, onun çatışmazlığı əsas qida problemlərindən biridir. "Rosbiotech" şirkətinin rus alimləri ən vacib elementin çatışmazlığını kompensasiya edə bilən daryarpaqlı lupindən sağlam un yaradıblar. Alimlər daryarpaqlı lupin toxumlarından qida sənayesi üçün yüksək proteinli un istehsalı üsulunu işləyib hazırlayıb və patentləşdiriblər. Bu bitki yüksək protein tərkibi ilə seçilir və ondan hazırlanan məhsullar klassik çörək məhsullarına daha faydalı və sağlam alternativ olacaq. Tədqiqatçılar vurğulayıblar ki, qlobal istiləşmə və karbon qazının səviyyəsinin artması səbəbindən əsas məhsullarda proteinin miqdarı durmadan azalır.Publika.az
Oxunub: 324
Xəbəri paylaş
Paylaş: