Şirinlərin bəxş etdiyi acı həyat: Bu meyvələrin DADINA ALDANMAYIN
Meyvələr, bir qayda olaraq, faydalı qida hesab olunur, çünki onlar vitaminlər və orqanizm üçün çox vacib olan digər mikroelementlərlə zəngindirlər, buna görə də mütəxəssislər onları müntəzəm pəhrizin bir hissəsinə çevirməyi məsləhət görürlər. Meyvələr yalnız dadlı deyil, həm də bəzi sağlamlıq problemlərinə qarşı mübarizə aparmağa və rifahı yaxşılaşdırmağa da kömək edir, lakin istifadəsi məhdud olan meyvə növləri də var, çünki faydalı elementlərə əlavə olaraq, onların tərkibində çoxlu miqdarda şəkər də var. Medıaxeberlerı.Az normada istehlak edilməli olan ən şirin və zərərli meyvələri təqdim edir: Manqo Manqonun tərkibində çoxlu lif və digər qida maddələri var, lakin eyni zamanda, yalnız bir yetişmiş meyvədə 45 qram şəkər var. Ciddi sağlamlıq problemlərindən qaçmaq üçün manqonun çox məhdud miqdarda istehlak edilməsi vacibdir. Albalı Bu dadlı və məşhur təam sağlamlıq üçün çox vacib olan antioksidantlarla zəngindir, eyni zamanda şəkərlə də zəngindir. Yalnız bir stəkan albalıda 23 qram şəkər var. Qarpız Bir çox insanlar qarpızın demək olar ki, qeyri-məhdud miqdarda istehlak edilə biləcəyinə əmindir, çünki 90 faiz sudan ibarətdir, lakin qarpızın da çox miqdarda şəkər ehtiva etdiyini xatırlamaq lazımdır. Yalnız bir kiçik dilim qarpızda 17 qram şəkər var, ona görə də məhdud miqdarda istifadə edilməlidir. Bununla belə, qarpız yayda orqanizm üçün çox vacib olan əvəzolunmaz elektrolitlərlə də zəngindir, ona görə də onu pəhrizdən tamamilə çıxarmağa ehtiyac yoxdur. Üzüm Bu dadlı və faydalı meyvə qəbizlik hallarında xüsusilə əvəzolunmazdır, lakin onun da təhlükəli ola biləcəyini xatırlamaq lazımdır. Bir stəkan üzümün tərkibində 23 qram şəkər var, ona görə də ehtiyatla istifadə edilməlidir. Armud Bir çox insanlar armudun şəkərlə zəngin meyvələr arasında olmadığını düşünür, lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bir orta boy armudun tərkibində 17 qram şəkər var, ona görə də həddindən artıq istifadə etmək olmaz.