Qərb bölgəsində fəaliyyət göstərən çörək bişirmə müəssisələrində sanitariya qaydalarına əməl olunmur
AQTA əhalinin sağlamlığının qorunması və təhlükəsiz qida məhsulları ilə təmin edilməsi istiqamətində ardıcıl tədbirlərini davam etdirir və istehlakçı hüquqlarının pozulmasına yönəlmiş qanunsuz halların qarşısı bundan sonra da qətiyyətlə alınacaqdır. Yəqin ki, heç biriniz süfrənizi çörəksiz təsəvvür etmirsiz. Ümumiyyətlə biz çörək yeyən xalqıq və çörəyə xüsusi hörmətlə yanaşırıq. Çörək həm də bərəkət rəmzidir. Amma çox təəssüf ki, bəzi çörəkbişirmə sexlərində çörək elə bir vəziyyətdə hazırlanır ki, danışılası deyil. Nəzərə alsaq ki, koronavirus pandemiyası hökm sürür, onda sanitar qaydalara daha həssas yanaşılmalıdır. Amma əhalinin sağlamlığına təəssüf ki, biganə yanaşanlara hələ də rast gəlinir. Əməkdaşımız Ələddin Kəsəmənli qərb bölgəsində bir neçə çörək sexində olub. O, Mediaxeberleri.Az-a yaxın günlərdə bu haqda, reportajımız olacaq deyə fikirlərini bildirib. Müşahidələr zamanı müəssisələrin çoxunda texniki normativ hüquqi aktların tələblərinə əməl olunmadan fəaliyyət göstərdiyi məlum olunub. Belə ki, müəssisələrin istehsal sahəsində sanitariya qaydalarına əməl olunmadığı, döşəmə, tavan, divarların tamlığının pozulduğu və asan yuyula bilən materiallarla təmin olunmadığı, havalandırma sisteminin quraşdırılmadığı, anbarlarında sanitariya qaydalarına əməl olunmadığı, un məhsullarının saxlanma rejiminə, temperatur rejiminə əməl olunmadığı məlum olub. Qərb bölgəsində vəziyyət acınacaqlıdır. Sahibkarların çoxu çörək istehsalında normativ standartlara əməl etmirlər. Birincisi çörək bişirilən un torbaları xüsusi qaydada yerləşdirilməlidir. Sahibkarlar yaxşı işləmək uğrunda rəqabət əvəzinə pul qazanmaq dalınca düşürlər. Bizi izləyin...