Kimlərə duzlu balıq yemək olmaz?
Kardioloqlar ürəyində problem olan insanlara bir növ balığı qadağan edib. Mediaxeberleri.AZ Medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, kardioloq İqor Vidyaskin duzlu balığın təhlükəsi barədə xəbərdar edib. “Ürək-damar, təzyiq xəstəliyi olanların rasionunda duzlu balıq olmamalıdır. Onda natrium normadan 10 dəfə çoxdur, bu da təzyiqi qaldırır, ödəm yaradır. Daha bir balıq yeməyi – bitki yağında qızardılmış balıq ürəyə neqativ təsir edir. Ayrılıqda balıq özü ürəyə faydalıdır. Amma onun yağlı növləri yağda qızartmadan yeyilə bilər: losos, farel, makrel və s. Ürək xəstələri həftədə 1 dəfə balıq yesin. Amma balıq və balıq yağının insult və infarktların qarşısını almasına dair əsaslı sübut yoxdur”, - İ.Vidyaskin vurğulayıb.
Oxunub: 313
Xəbəri paylaş
Paylaş: